Warning: The magic method Pressapps_Login_Access_ReCaptcha::__wakeup() must have public visibility in /home/aligurlu/public_html/wp-content/plugins/pressapps-login-access/includes/class-pressapps-login-access-recaptcha.php on line 45

Warning: The magic method Pressapps_Login_Access_Social::__wakeup() must have public visibility in /home/aligurlu/public_html/wp-content/plugins/pressapps-login-access/includes/class-pressapps-login-access-social.php on line 45

Warning: The magic method Pressapps_Login_Access_Helper::__wakeup() must have public visibility in /home/aligurlu/public_html/wp-content/plugins/pressapps-login-access/includes/class-pressapps-login-access-helper.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/aligurlu/public_html/wp-content/plugins/pressapps-login-access/includes/skelet/path.php on line 408
ARI PERGA  ( ARI EKMEĞİ ) - Ali Gürlük Akademi

ARI PERGA  ( ARI EKMEĞİ )

Doktorlar, arı poleninin, başarısı bu arıcılık ürününün nasıl ve hangi biçimde alınacağı ile ilişkili olan birçok faydalı özelliğe sahip olduğunu kanıtlamıştır. Ne yazık ki, herkes bir arı pergasının ne olduğunu bile bilmiyor, ancak bu bir vitamin, tıbbi bileşen ve mikro element deposu. Bu nedenle, bu yazımızda arıcılık ürünlerinin oluşum özelliklerini ve özellikle arı ekmeğinin ne olduğunu, bu arı ürününün neden faydalı özelliklere sahip olduğunu ve kadın, erkek ve çocuklar için tariflere göre nasıl alınacağını ele alacağız.

Arı perga – nedir, kompozisyon ve anlam

Perga polendir. Ürün arılar tarafından toplanır. Arılar, arı ekmeği toplamak için bitki çiçeklerini kullanır. Topladıktan sonra ürünü petek içine yerleştirirler ve sıkıştırma gerçekleşir. Bütün bunlardan sonra, bal tabakasının altında korunan arı ekmeği bal ile dökülür. Aslında arı ekmeği protein-karbonlu bir besindir. Arılar da bu besinle beslenir, bu nedenle arı ekmeğine arı ekmeği de denir.

Ürün bal ile kapatıldığı anda, arı ekmeğini koruyan laktik asit hemen oluşmaya başlar. Kış aylarında bile dışarısı donarken arı ekmeği faydalı özelliklerini kaybetmez ve ilkbaharda arılar için mükemmel bir besin görevi görür. Daha önce de belirtildiği gibi, arı ekmeği, arıların çok sevdiği bir protein gıdası olarak kabul edilir. İlginç bir şekilde, sadece yetişkinler için yemek için hizmet etmiyor. Arıcılık ürünü esas olarak arılar tarafından kuluçka beslemek için kullanılır.

Perga peteklere kapatılır, bir hücrenin ortalama 150 gram arı ekmeği içerdiğine inanılır. Hesaplama, bu miktarın 1-2 arı larvasını beslemek için yeterli olmasıdır. Arı ekmeği şunları içerir:

amino asitler;

vitaminler;

enzimler.

Bu, arı kolonisi için ürünün biyolojik değerini açıklar. Arı poleni ile polen arasındaki temel fark, polenin aksine steril olmasıdır. Sterilite, larvaların büyümesi için çok önemli olan ürünü daha iyi özümsemeye yardımcı olur. Arı ekmeğinin bileşiminde polenden 3 kat daha fazla besin maddesi içerdiğine inanılmaktadır. Polen ikameleri söz konusu değildir – ikameler en az 10 kat daha az besin içerir.

Polen doğal bir antibiyotik olarak kabul edilir, ancak arı ekmeğinde antibiyotik özellikleri açısından herhangi bir polen bileşiminden 3 kat daha üstündür. Ardından, doğrudan bir arı poleninin nasıl göründüğünü ele alacağız, ürünün işleme teknolojisine bağlı olarak farklı durumlarda bir fotoğraf vereceğiz.

Arı ekmeği neye benziyor: ürün fotoğrafı ve faydaları

En doğal, işlenmemiş arı ekmeği peteklerde bulunur…. Bununla birlikte, bu versiyonda arı ekmeğinin bazı dezavantajları ile tam doğallık ödemek zorundadır. Ürünü yüksek nemli odalarda saklamak kabul edilemez. Aksi takdirde sadece nemli havada yayılacağı için küf oluşabilir. Çok sıcaksa, balmumu güvesi larvaları arı ekmeğini yiyebilir. Saf ürün siyah renkli olan taraklardadır ve amaç kuluçkadır. Bu tür hücrelerde, doğrudan doğal arı ekmeği ve balmumu dışında, gömleklerine merva adı verilen kuluçka kozaları bulunur. Arı ekmeğinin petekteki payı ortalama %50’dir. Bazı durumlarda, arılar için ekmek konsantrasyonu% 60’a ulaşabilir, ancak her durumda kütlenin geri kalanı balmumu, merv ve sudur.

Arı ekmeğini peteklerde öğütür ve doğal bal kütlesinin üçte birini eklerseniz , arı ekmeği hamuru elde edersiniz . Arı ekmeği hamurunu doğru şekilde hazırlamak için karışımdaki bal konsantrasyonunun %30 olması gerekir. Bal, ürünün uzun süreli depolanmasını destekler. Öğütülmüş arı ekmeği, kuru madde bakımından bilinmeyen miktarda saf ürün içeren bir bileşimdir. Arı ekmeğindeki saf arı ekmeğinin konsantrasyonu nadiren %30-40’ı geçer. Bazı insanlar içinde bal olduğu için bu tür ürünleri sevmezler. Diğer eksikliklerin yanı sıra – uygunsuz sunum.

Arı perga hala granül gibi görünebilir , size ne olduğunu anlatalım. Arıcıların peteğin içinden çıkardığı Perga, dokunması zor. 6 tane prizma vardır. Artık herhangi bir mum veya merv içermez. Hepsinden iyisi, 12 aya kadar dayanacak kadar kuru. Bu tür ürünlerde safsızlıkların varlığı sıfıra yaklaşmaktadır.

Kişi granüllere kendileri dokunmaz, bu konuda herhangi bir müdahale olmaz. Bir kişi sadece arı ekmeğini ve balmumunu temizler. Çoğu zaman, teknolojide dondurma kullanılır, ancak bu ürüne hiçbir şekilde zarar vermez – arı ekmeği soğuğa maruz kalması nedeniyle tıbbi özelliklerini kaybetmez.

Arı perga – 20 tıbbi özellik

Böyle bir görüş var: bazıları hastalanır, diğerleri tedavi edilir. Bu yüzden bir tedavi programı başlatın, hastalıkların tedavisinde olumlu bir sonuç elde etmeyi hedefleyin. Daha kesin olarak söylemek gerekirse – “Arı Perga”, arılar için ekmeğin doğal biçimde nasıl alınacağının sırrını zaten ortaya koyan kişilerin incelemelerinin kanıtladığı gibi, bu ürünün basitçe yararlı özelliklere sahip olamayacağı ancak yararlı olduğu hemen anlaşılacaktır.

Her şeyden önce, arı poleni yetişkinler için faydalı olacaktır, ancak ürünü almadan önce dozajda gezinmeniz gerekir. Her durumda, dozaj, doktorla kararlaştırılırsa daha iyi olacak olan tedavi programına göre ayrı ayrı reçete edilir.

Kadınlar için

  1. Uzun süreli arı ekmeği alımı, kadınlarda metabolik süreçleri normalleştirir. Mükemmel vücut şeklini destekler. Kadın vücudunun genel tonunu arttırır, hormonal seviyeleri normalleştirir.
  1. Adet sırasında, arı ekmeği, kadın vücudunun alındıktan sonra eksik demir ile doldurulmasına katkıda bulunur.
  1. Arı ekmeği, kadın kısırlığının tedavisine yardımcı olur, adet döngülerini normalleştirir, çocuk anlayışına katkıda bulunacak hormonların üretimini teşvik eder.
  1. Hamile kadınlar için kansızlık ciddi bir tehlikedir, bu nedenle çocuk doğurma ve besleme döneminde arı ekmeği çok gereklidir. Arı ekmeği, emziren bir annenin veya hamile kadının vücudunu temel eser elementler ve vitaminlerle doyurur.
  1. Menopoz semptomları olan kadınlar için önerilir. Bu, durumu hafifletmeye yardımcı olacak, hormonların yeniden yapılandırılmasını mümkün olduğunca ağrısız hale getirecektir.
  1. Arı ekmeği alırsanız, mastopatiyi unutun. Arı ekmeği sadece mastopati gibi tehlikeli bir hastalığın gelişmesini engellemekle kalmaz, aynı zamanda sağlığınızı karmaşık bir şekilde iyileştirmeye yardımcı olur ve diğer hoş olmayan kadın hastalıklarının ortaya çıkmasını önler.
  1. Arı ekmeği alanlar için metabolik süreçler normale dönecektir. Aynı zamanda tüketilen besinler doğru bir şekilde sindirilmeye başlandığı için obezite riski de azalır. Karın kaslarını uyarır, tüm kas sistemini tonlandırır. Fiziksel olarak egzersiz yapıyorsanız, düzenli olarak yük alıyorsanız, o zaman arı ekmeği sizin için yeri doldurulamaz bir enerji kaynağı olarak gereklidir.

Erkekler için

  1. Doktorlar, arı ekmeğinin erkek gücünü artırmak için iyi bir araç olduğuna dikkat çekiyor. Ürünü düzenli olarak alan gözlenen hastalarda, erkek genital organlarına kan akışında bir iyileşme vardır.
  1. Aslında, arı ekmeği yardımıyla iktidarsızlık başarıyla tedavi edilebilir. Ayrıca prostat adenomu için arı ekmeği kullanılabilir, bir arıcılık ürünü erkek kısırlığıyla savaşmaya yardımcı olur ve spermlere gerekli hareketliliği sağlar.

Çocuklar için

  1. Arı ekmeğinin çocuk doktorları tarafından çok değerli olduğu söylenmelidir – öncelikle ürünün sahip olduğu özellikler ve ayrıca çocuğun vücudu üzerindeki terapötik etkileri için.
  1. Arı ekmeği, çocukların büyümeyi teşvik etmesine yardımcı olan bol miktarda A vitamini içerir. Çocuk büyümüyorsa, ona düzenli olarak arı ekmeği verin – bu ürün çocuklarda büyüme aktivatörü olarak işlev görecektir.
  1. Çocuğun vücudunu kapsamlı bir şekilde geliştirir. Perga, okulda ve anaokulunda bulaşması çok kolay olan her türlü enfeksiyonun çocuklarda ortaya çıkmasını önlemenin bir yoludur.
  1. Bir arıcılık ürünü görme yeteneğini geliştirir – bu, yalnızca Rusya’da değil, tüm dünyadaki göz doktorları tarafından onaylanan bir gerçektir.
  1. Arı ekmeğinin bol miktarda B vitamini içermesi, arı ekmeğinin çocuğun hafızasını geliştirdiğini ve zihinsel yeteneklerini geliştirdiğini güvenle söyleyebiliriz. Bu nedenle çocuklara arıcılık ürünlerini sınavlardan, testlerden ve olimpiyatlardan önce verin ki çocuğunuzun iyi sonuçlar alma şansı daha fazla olsun.
  1. Perge, çocuklar için çok önemli olan E vitamini içerir – bu vitamin grubu doğal bir antioksidandır. Bu durumda arı ekmeği, yara iyileşmesinde ve eklemlerdeki kırık ve çıkıkların tedavisinde çok önemli olan hücreleri yenileyen bir ürün görevi görecektir. E vitamininin özelliği, ısıl işlem sırasında yok edilmesidir. Bu nedenle, onu elde etmek kolay değildir. Ve E vitamininin arı ekmeğinde olması, çocuğun bu elementin gerekli dozunu alacağı anlamına gelir.

Genel

  1. Perga genel bir toniktir, hem tedavi için uygundur hem de profilaksi için etkilidir, bir dizi hoş olmayan hastalığın tedavisi için reçete edilir.
  1. Kardiyovasküler sistem üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Arı ekmeği ile tedavi edilenlerde kalp atış hızı normalleşir, kolesterol seviyesi gözle görülür şekilde azalır, bu çok önemlidir; bir diğer dikkat çekici özellik ise kas distrofisinin önlenmesidir.
  2. Arı ekmeği kan damarlarının duvarlarını güçlendirmeye yardımcı olur, bir büyüklük sırası hipertansiyon semptomlarını azaltır ve ayrıca iskemi ve özellikle aterosklerozun ortaya çıkmasını önler.
  3. Pankreas ve gastrointestinal sistem organlarının tedavisi için Perga önerilir. Gastritiniz varsa arı ekmeği bu rahatsızlıktan kurtulmak için iyi bir ilaç olacaktır. İlaç olarak arı ekmeği kolit ve peptik ülser hastalığına karşı reçete edilir. Ayrıca arıcılık ürünü, bağırsakları biriken çürüme ürünlerinden ve çürümelerden arındıran bir araç olarak işlev görür; Arı ekmeğinin bir diğer özelliği de şiddetli kabızlıktan kurtulmasıdır. Bal ile birlikte alındığında yiyeceklerin sindirilebilirliğini artırmaya yardımcı olur ve karaciğer sirozunu tedavi eden bir ilaç görevi görebilir.
  1. Belirtileriniz ARVI olduğunu belirlediyseniz, semptomları hafifletmek ve vücudun genel durumunu hafifletmek için arı ekmeği kullanın. ARVI’nın önlenmesi için her zaman bir çare olarak arı ekmeği almanızı öneririz. Arı ekmeği doğal bir antibiyotik olduğu için, soğuk algınlığı olasılığının maksimum olduğu sezon dışı zamanlarda etkili olur. İlkbahar ve sonbaharda, aşağıdaki gibi hastalıkların tedavisi ve başlangıcını önlemek için arı ekmeği alın:

bronşit;

anjina, göğüs ağrısı;

Zatürre.

Soğuk algınlığı mevsiminde, hastalıkları hafife almamalısınız, çünkü zatürreye kadar ciddi bir hastalığa yakalanabilirsiniz. Ve şu anda, arı ekmeği iyileştirici özelliklerini tüm ihtişamıyla gösterebilir ve vücuda iyi emilen doğal antibiyotikler verir. Ayrıca arı ekmeği ile tedavi, grip, akut sinüzit ve kronik bademcik iltihabı gibi rahatsız edici hastalıkların tedavisine yardımcı olacaktır.

Arı ekmeği ne iyileştirir ve nasıl doğru şekilde alınır?

Görüldüğü gibi arı ekmeği yardımı ile birçok hastalık tedavi edilebilmektedir. Arı ekmeğinin dahil edilmesi, kanser ve diğer tedavi edilemez hastalıklar olarak kabul edildiğinden savaşmaya yardımcı olur. Arı ekmeği almanın en iyi yolu sabahları aç karnınadır. Bu durumda, ürün emilmelidir. Bu yöntem, geçmiş yüzyılların geleneksel şifacıları tarafından birçok rahatsızlığı tedavi etmek için kullanıldı. Vücudun genel olarak güçlendirilmesinin yanı sıra hastalarda canlılıkta bir artış vardır.

Perga tarifleri.

Genel bağışıklık etkisi için – arı ekmeği, bal ve limon suyunu şu oranlarda karıştırın: sırasıyla 0,5 çay kaşığı, 1 çay kaşığı ve 1 yemek kaşığı. Karışık kompozisyon günlük olarak alınmalıdır. Almak için en iyi zaman sabah, günde 1 kez kullanın. Aynı zamanda, vücudu karmaşık bir şekilde güçlendirmek için, hastalanma olasılığının 10 kata kadar arttığı ilkbahar ve sonbaharda profilaksi kursları yapma alışkanlığını geliştirmek gerekir. Tedavi seyrinin süresi en az 2-3 hafta olmalıdır.

Hipertansiyon tedavisi – arı ekmeği de bal ile yetiştirilir. Bileşenlerin oranı 1: 2’dir. Tedavi seyrinin süresi ay olarak hesaplanır. Arı ekmeğinin hipertansiyona karşı alınması ortalama olarak 3 tam ay sürer. Bu süre zarfında kalp kası kesintisiz çalışacak kadar güçlenecektir. Terapötik etki, kan damarlarının esnekliğindeki bir artış ve arı ekmeğinin diğer ilaçlarla iyi uyumluluğu nedeniyle elde edilir.

Nevrozlar ve stres – arı ekmeğinin düzenli emilmesiyle tedavi edilir. Maksimum iyileştirici etki için arı ekmeğini sabahın erken saatlerinde aç karnına eritmek en iyisidir. Dozaj günde 2 ila 3 gramdır. Stres çok tatsız olabilir. Arı ekmeği alarak içiniz rahat olsun, gerçekten çok daha iyi, sakin ve kendinden emin hissetmenize yardımcı olur.

Kalp damar hastalıkları, iktidarsızlık ve diğer rahatsızlıkların tedavisi için diğer vakalara göre daha yüksek dozda arı ekmeği almak gerekir. Her durumda arıcılık ürünü zarar görmez, bu nedenle sabah ve akşam 5 gr’a kadar alabilirsiniz. Özel durumlarda arı ekmeğini öğle saatlerinde de yiyebilirsiniz. Ürünün tamamen eriyene kadar emilmesi gerektiği söylenmelidir. Her durumda, geleneksel bir ilaç almanın etkisini arttırmak için arı ekmeği balla karıştırılır.

Kontrendikasyonlar

Herhangi bir ilaç, hatta doğal ilaçlar bile dikkatsizce alındığında zararlı olabilir. Ayrıca bazı durumlarda doktor onayı olmadan arı ekmeği almaya değmez. Ürünün oldukça fazla miktarda alınabilmesine rağmen, fazla miktarda arı ekmeği vücudun zehirlenmesine katkıda bulunacaktır. Vücudu büyük miktarlarda zehirleyen, görünüşte yararlı mikro elementler ve vitaminlerle aşırı doyuran vitamin bileşiklerinden bahsediyoruz. Bu nedenle arı ekmeği alırken çok dikkatli olun. Aşağıdakiler için tedavi görüyorsanız doktorunuza danışmanız daha iyidir:

bir şekilde kanın pıhtılaşmasını etkileyen hastalıklar; sonraki aşamalarda ciddi onkolojik hastalıklar.

Ayrıca, arı ekmeği almanın kontrendike olduğu özel bir durum da bireysel hoşgörüsüzlüktür. Dikkat! Polen alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyonlar mümkündür. Tek seferde çok fazla arı ekmeği almanıza gerek yok. Arı ekmeğini yavaş yavaş diyetinize eklemeye çalışın, her seferinde yarım gram veya daha iyisi 0.1 g’lık bir derece ile ekleyin.Vücuttan herhangi bir yanıt yoksa, her şey yolundadır ve ilacı belirtilen şekilde alabilirsiniz. ve uygun dozda.

“Bee Perga” faydalı özelliklere sahip bir üründür: kesinlikle, ancak kullanımı için kontrendikasyonlar olabilir, bu konuda son derece dikkatli olmalısınız, bir doktora danışmak veya en azından bir sağlık çalışanı ile bir eczanede olmak daha iyidir. . Bazı durumlarda kendi kendine tedavinin insan sağlığı için öngörülemeyen ve en önemlisi çoğu zaman geri dönüşü olmayan sonuçlara dönüşebileceğini unutmayın.

Bir arıcılık ürününün yararlı ve zararlı olmaması için, arı ekmeğinin sıcaklık rejimi ve optimum hava nem koşulları gözetilerek uygun şekilde saklanması gerekir. Arı ekmeğini hava geçirmez bir kaba koyun, ardından ürünü kuru bir yere koyun, çocuklardan ve doğrudan güneşe maruz kalma gibi güçlü ısı kaynaklarından uzak tutun. Arı ekmeğinin karanlık bir yerde saklanması daha iyi olacaktır, bu nedenle tıbbi özelliklerini 1 yıl veya daha fazla korumak mümkün olacaktır.

Para Birimi Seçiniz
TRY Türk lirası
EUR Euro